A murit militarul român transferat de urgență din Afganistan în Germania

Tudor Curtifan / 14 Martie 2020 / 16:57

Plutonierul adjutant principal care a fost transportat din Baza Aeriană Kandahar la Centrul Medical Regional din Landstuhl a decedat azi, 14 martie.


Militarul avea 51 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 1989 și participa la a treia misiune în Afganistan.

Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecția Forței ”Viperele Negre” și suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie.

Identitatea militarului român a fost dată publicității de către MApN. Este vorba despre plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber.

După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supraviețuit.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe, informează MApN, într-un comunicat de presă emis către DefenseRomania.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy