Militar român din Afganistan, transferat de urgență în Germania după ce și-a pierdut cunoștința

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu două zile, un plutonier adjutant principal, aflat în misiune în TO (Teatrul de Operații) Afganistan cu Batalionul Protecția Forței "Viperele Negre", în timp ce se deplasa la activități curente în Baza Aeriană Kandahar, a acuzat dureri de cap și stare de amețeală.

Potrivit MApN, militarul s-a deplasat la infirmeria batalionului pentru consult, ulterior pierzându-și cunoștința. Acesta a fost stabilizat de echipa medicală a batalionului, fiind transferat de urgență la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar.

În urma investigațiilor medicale suplimentare, comandantul batalionului a fost informat că subofițerul a suferit o ruptură de anevrism cerebral și urmează să fie transferat pe calea aerului, în cursul acestei nopți, în Germania, la spitalul militar american de la Landsthul.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea de sănătate a militarului, ne-a mai transmis MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel