A fost descoperită legitimația lui Vladimir Putin de agent Stasi (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
În arhivele din Dresda a fost descoprită legitimația de serviciu eliberată de Stasi (serviciul secret și poliția politică a fostei Republicii Democrate Germane) pe numele actualului președinte al Rusiei, Vladimir Putin, scrie ziarul german Bild.

Ziarul german Bild a publicat, marți, o fotografie a legitimației de serviciu a "Maj. Vladimir Putin ", precizând că legitimaţia a fost semnată și a fost validata cu ștampile până la sfârșitul anului 1989. Ziarul mai precizează că documentul a fost găsit în dosarele biroului din Dresda al Stasi.

Potrivit The Washington Post, Konrad Felber, persoana care conduce filiala din Dresda a autorității care supraveghează arhivele Stasi, a declarat pentru Bild că  documentul îi era necesar lui Putin pentru a intra şi a ieşi liber din birourile Stasi.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a exclus faptul că legitimația ar putea fi autentică. El a reamintit că Stasi a colaborat cu KGB, iar actualul preşedinte rus a lucrat la biroul KGB din Dresda între anii 1985 până în 1990, potrivit Interfax.

În urmă cu câţiva ani a fost descoperită şi o poză în care actualul preşedinte al Rusiei, Vladimir Putin, apare alături de mai multe persoane care lucrau în serviciile militare şi de securitate din Germania de Est. Fotografia de mai jos a fost publicată într-un articol al BBC în care s-a vorbit despre activitatea de spion a actualului preşedinte rus în perioada în care lucra pentru KGB la Dresda, în fosta Republică Democrată Germană (RDG.)

(w670) 

Ce a fost Stasi?

Stasi este nimic altceva decât numele prescurtat al Ministerium fur Staatsicherheit, adică mai pe româneşte - Ministerul pentru Securitatea Statului sau poliţia secretă a fostei Republici Populare Germane. Ministerium fur Staatsicherheit a fost de altfel cel mai important serviciu de informaţii, control şi represiune din Republica Populară Germană în perioada Războiului Rece.

Stasi, cum a fost şi este denumită cel mai adesea, crease o reţea de informatori foarte eficientă şi solidă în rândul populaţiei est-germane. Agenţia reuşise să-şi implanteze proprii agenţi şi poliţişti militari în toate sectoarele sociale ale ţării, controlând practic toată societatea, de la cei mai puternici membri de partid şi guvern, la personalul din şcoli şi chiar grădiniţe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel