Autorităţile ucrainene au reţinut o informatoare care îi ajuta pe ruşi să atace cu rachete şcoli şi instalaţii energetice

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

După eșecurile majore de la începutul invaziei ruse, Serviciul de Securitate al Ucrainei pare că se apropie de eficiența "fratelui mai mic" - Direcția Principală de informații din subordinea Ministerului Apărării - GUR.

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) raportează că a reţinut o femeie informator care a "ghidat" rachete ruseşti spre instituţii de învăţământ şi unităţi energetice din regiunea estică Doneţk, scrie Rador.

"În lunile precedente, SBU a reţinut patru complici ai acesteia, care au încercat să transfere către ocupanţii ruşi informaţii cu privire la desfăşurarea Forţelor de Apărare în direcţiile Bahmut şi Kramatorsk" - detaliază serviciul de presă al SBU.

Complicii colaboraţionistei au fost deja condamnaţi la opt ani de închisoare. În ceea ce priveşte cazul femeii informator, SBU notează că aceasta a continuat să desfăşoare activităţi de spionaj şi acţiuni subversive împotriva Ucrainei în pofida reţinerii complicilor săi.

Femeia a strâns în secret informaţii despre desfăşurarea şi deplasarea unităţilor Forţelor Armate ale Ucrainei în zona Dobropillia, din regiunea Doneţk.

"În plus, aceasta le-a dat ruşilor coordonatele şcolilor locale şi ale infrastructurii critice, inclusiv întreprinderilor generatoare de energie. Invadatorii ruşi au folosit informaţiile respectiv pentru a pregăti şi lansa atacuri cu rachete asupra aşezărilor ucrainene" - scrie SBU, într-un comunicat remis sâmbătă. Femeia transmitea toate informaţiile unui prieten printr-o aplicaţie de mesagerie. După aceea, informaţiile erau trimise comandamentului Corpului 1 Armată al Districtului Militar "Sud" din cadrul Forţelor Armate ale Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel