Zuckerman: România și Polonia, punctul central pentru apărarea flancului estic de agresiunea Rusiei

Tudor Curtifan |
Data publicării:
HIMARS, Lockheed Martin
HIMARS, Lockheed Martin

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman în România a subliniat faptul că țara noastră deține sisteme de armament moderne americane. În cadrul unei declarații, înaltul diplomat american a confirmat că România va găzdui mai multe trupe american.

Totodată, ambasadorul Adrian Zuckerman transmite că România și Polonia reprezintă „punctul central al apărării împotriva agresiunii ruse pe flancul estic al Europei”.

„România deține multe dintre cele mai noi sisteme de armament ale noastre, cum ar fi bateriile de rachete Patriot, rachetele HIMARS, sistemele de rachete antibalistice Aegis și diverse alte sisteme. În curând, va găzdui și mai mulți dintre bărbații și femeile noastre în uniformă. România, alături de Polonia, este punctul central al apărării împotriva agresiunii ruse pe flancul estic al Europei“, a spus Zuckerman, citat de publicația Calea Europeană, într-un discurs susținut cu ocazia parafării unui acord între Departamentul american al Energiei și Ministerul român al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru proiectele de energie nucleară Cernavodă și sectorul energiei nucleare civile din România.

CITEȘTE ȘI: După anularea înțelegerii cu China, România va semna un acord cu SUA pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă

Declarația ambasadorului american vine în contextul în care, în cursul zilei de ieri, la Washington, secretarul Apărării Mark T. Esper și ministrul apărării român Nicolae Ciucă au semnat au semnat o „foie de parcurs pentru cooperarea în domeniul apărării” pe 10 ani.

La finalul întrevederii ministrul Nicolae Ciucă a reiterat că „Statele Unite sunt cel mai puternic aliat al nostru. Recenta strategie de apărare națională a României 2020-2024 evidențiază atât importanța, cât și prioritatea de a lucra împreună pentru a asigura flexibilitatea strategică a SUA în Marea Neagră."

Totodată, în SUA, ministrul Ciucă a avut întrevederi cu reprezentanți ai companiilor Lockeed Martin, Raytheon, Bell și Boeing, specializate in producția de echipamente și tehnică militară.

Ministrul apărării naționale a subliniat importanța cooperării între companiile americane și operatorii din industria națională de apărare din România, în vederea asigurării securității aprovizionării și a transferului de tehnologie pentru mentenanța și producerea echipamentelor militare în țara noastră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel