Ziua și atacul. O dronă a lovit o rafinărie din Rostov, Rusia. De această dată pagubele au fost nesemnificative

Darius Muresan |
Data publicării:

Un incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol din Rusia, situată la graniţa cu Ucraina, în regiunea Rostov, oraşul Novoşahtinsk, ca urmare a exploziei unei drone pe teritoriul rafinăriei.

"În cursul nopţii trecute, la Rafinăria de produse petroliere din Novoşahtinsk, situată în apropiere de satul Kiselevka, raionul Krasnosulinsk, un vehicul aerian fără pilot s-a prăbuşit în structurile aflate în construcţie, după care a explodat. Incendiul care a izbucnit în urma exploziei a fost stins imediat" - a declarat guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, pe canalul său de Telegram, citat de Rador. El a afirmat că pompierii nu au fost implicaţi în stingerea incendiului, acesta fiind eliminat de către serviciile întreprinderii. "Nu există victime sau răniţi, pagubele aduse structurilor sunt nesemnificative" - a adăugat Golubev.

În iunie 2022, rafinăria a mai fost atacată de drone. Serviciul de presă al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Rostov a informat atunci Agenţia de presă Interfax că, în dimineaţa zilei de 22 iunie, un incendiu a izbucnit într-un schimbător de căldură, pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. La stingere au fost atunci implicaţi 68 de pompieri şi 24 de echipamente. Ulterior, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a informat că unitatea de vidare a produselor petroliere a luat foc. Rafinăria a raportat că incendiul de atunci de la întreprindere a izbucnit după ce vehicule aeriene fără pilot au atacat instalaţiile tehnologice ale acesteia.

În luna august a anului trecut, Andrei Savelev, ministrul industriei şi energiei din regiunea Rostov, a declarat pentru Interfax că rafinăria şi-a reluat complet activitatea. Rafinăria are o capacitate de procesare proiectată de până la 7,5 milioane de tone de petrol pe an şi a fost dată în funcţiune în 2009.

Potrivit Complexului pentru Combustibili şi Energie, peste 5 milioane de tone de petrol au fost furnizate de Rafinăria Novoşahtinsk în 2021. În 2014, compania a finalizat construcţia unei unităţi de bitum cu o capacitate de 700.000 de tone pe an, iar în 2015 - a doua unitate de rafinare primară a petrolului. Rafinăria implementează un program de investiţii pe scară largă, care prevede construirea unui complex pentru prelucrarea petrolului şi a distilatelor medii, precum şi a unui complex pentru producţia de benzină cu o capacitate de 894.000 de tone pe an. Ea dispune de un nod de cale ferată, un parc şi un sistem de alimentare cu gaze.

La începutul lunii aprilie, Viaceslav Timcenko, prim-viceministrul industriei şi energiei din regiunea Rostov, a raportat că în prezent volumul investiţiilor în implementarea proiectului pentru rafinărie este estimat la 131,3 miliarde de ruble (anterior, erau preconizate investiţii în valoare de 127 de miliarde de ruble). Rafinăria şi Ministerul Energiei al Federaţiei Ruse au semnat un acord privind modernizarea capacităţilor de rafinare a petrolului şi un acord de investiţii care prevede dezvoltarea rafinării secundare a petrolului şi producerea de produse care îndeplinesc standardele Euro-5.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel