ZIUA MARINEI | 15 august 2019. Avioanele românești F-16 și MiG-21, demonstrație alături de detașamente străine

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

România va sărbători azi, 15 august, Ziua Marinei. Ca în fiecare an, vor fi organizate evenimente de defilare și ceremonii. La acestea va lua parte și președintele României, Klaus Iohannis.

 

În ţara noastră, Ziua Marinei se sărbătorește de Sfânta Maria. Maica Domnului a fost adoptată ca ocrotitoare a Marinei Române încă de la începutul secolului al XIX-lea, o data cu alegerea sa ca patron al navigatorilor români. 

 

ZIUA MARINEI | 15 august 2019

 

Pe faleza din Constanța va avea loc, între orele 9.45 și 12.30, Exercițiul Naval Întrunit „Forțele Navale Române 19”, în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel Leș.

La exercițiu vor lua parte și aeronave ale Forțelor Aeriene Române (F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR, aparținând Bazei 86 Aeriene „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniță”, și elicoptere IAR-330 Puma, aparținând Bazei 57 Aeriene).

Între orele 12.30 și 15.00, în Portul Turistic Tomis vor fi organizate jocuri marinărești.

Pe faleza din fața Comandamentului Flotei, între orele 20.00 și 21.00, va avea loc un concert susținut de Muzica Militară a Forțelor Navale, urmat de retragerea cu torțe a marinarilor militari pe traseul Poarta 1 (Portul Constanța) – faleza Cazinoului – Comandamentul Flotei – Str. Remus Opreanu – Piața Ovidiu și retur, până la Comandamentul Flotei, concomitent cu un spectacol inedit de lansare de lampioane de la bordul navelor militare ancorate în apropierea falezei, informează MApN.

 

Detașamente de militari din SUA, Ucraina și Italia, prezenți de Ziua Marinei

 

Totodată, Unităţi navale, aeronave şi detaşamente de militari din SUA, Ucraina şi Italia şi-au anunţat participarea la ceremoniile şi defilarea organizate azi la Constanţa, a informat Statul Major al Forţelor Navale (SMFN)

Conform sursei citate, tradiţia participării unor parteneri străini la sărbătoarea marinarilor militari şi civili este continuată şi în acest an, astfel că la Exerciţiul naval demonstrativ "Forţele Navale Române 19", organizat joi, 15 august, la Constanţa, vor participa detaşamente de militari, nave şi aeronave din Italia, Ucraina şi Statele Unite ale Americii.

Cu ocazia Zilei Marinei, navele-şcoală ucrainene şi distrugătorul american USS Porter au acostat luni, 12 august, în Portul Constanţa, pentru o escală de trei zile, timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel