Zidul lui Trump, blocat de Curtea de Apel. SUA nu pot folosi fonduri militare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

O curte federală de apel din SUA a menţinut miercuri o decizie care interzice administraţiei Trump să folosească fonduri militare pentru a finanţa construirea unui zid de-a lungul frontierei sudice.

În decizia luată cu două voturi la unul, completul de jucători de la Curtea de Apel pentru Circuitul 9 a stabilit că Donald Trump va pierde apelul şi că interdicţia stabilită de un judecător districtual rămâne valabilă.

După ce nu a reuşit să obţină bani de la Congres pentru ridicarea zidului promis, Trump a anunţat în februarie că intenţionează să direcţioneze 8,1 miliarde de dolari pentru acest proiect din fonduri ale armatei destinate pentru construcţii şi pentru alte operaţiuni al Departamentului Apărării.

 

Zidul lui Trump nu poate fi ridicat prin fonduri militare

 

Organizaţia de mediu Sierra Club şi Coaliţia comunităţilor de la graniţa sudică au intentat un proces, obţinând interdicţia la sfârşitul lunii mai. Administraţia Trump a cerut curţii de apel să blocheze ordinul pe perioada cât acest caz este judecat în apel.

În respingerea solicitării administraţiei, Curtea de Apel a precizat că folosirea de fonduri militare "încalcă solicitarea constituţională conform căreia ramura executivă nu poate cheltui bani în absenţa unei alocări din partea Congresului".

Interesul public "este cel mai bine servit prin respectarea prevederii constituţionale conform căreia puterea de alocare a fondurilor aparţine Congresului", a explicat instanţa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel