Zelenski: Rusia nu se va opri aici. Țările Baltice, Moldova, Polonia ar putea fi atacate. Suntem pregătiți pentru negocieri cu Rusia, dar cu un alt președinte rus

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Șeful statului ucrainean a subliniat că actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, „nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea”.

Președintele a mai menționat că doar expulzarea ocupanților ruși de pe întreg teritoriul Ucrainei va restabili pacea.

”Ucraina a fost și rămâne un lider în eforturile de negociere. Statul nostru a oferit întotdeauna Rusiei să convină asupra coexistenței în condiții egale, oneste, demne și echitabile. Este evident că acest lucru este imposibil cu acest președinte rus”, a spus Zelenskiîntr-un mesaj video.

”Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte rus”, a spus el.

Ucraina a depus cererea de aderare accelerată la NATO. ”Suntem aliați de facto. Acest lucru a fost deja realizat. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure”, a aspus președintele.

”Pe 24 februarie, a avut loc primul atac la scară largă asupra Ucrainei. Primul!

Rusia nu s-ar opri la granițele noastre dacă nu am opri-o. Alte state ar fi atacate. Țările Baltice, Polonia, Moldova și Georgia, Kazahstan...

Întregul teritoriu al țării noastre va fi eliberat de acest dușman - dușmanul nu numai al Ucrainei, ci și al vieții însăși, al umanității, al legii și al adevărului.”

 

Zelenski a cerut naționalizarea tuturor bunurilor rusești în Ucraina

 La următoarea ședință a Radei Supreme va fi luat în considerare proiectul de lege privind naționalizarea tuturor activelor rusești, care ar trebui să simplifice semnificativ această procedură. Vă rugăm să susțineți acest proiect de lege fără întârziere. Finalizăm demontarea influenței Rusiei asupra Ucrainei, Europei și lumii”, a spus președintele într-un mesaj video.

Consiliul de Securitate și Apărare Națională a decis astăzi să impună sancțiuni „persoanelor fizice și juridice din Rusia care nu au avut curajul să se pronunțe în apărarea umanității și a dreptului internațional sau care într-un fel sau altul sunt implicate în acțiuni agresive împotriva Ucrainei. și comunitatea popoarelor democratice”, a adăugat el Zelenski.

Vineri, la ora 15, Moscova a organizat o ceremonie publică de ”semnarea a tratatelor de aderare la Rusia”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel