Zelenski spune că Putin e o „fiară bolnavă” după ce președintele Rusiei a acuzat Ucraina că s-ar afla în spatele atentatului de la Moscova

Darius Muresan |
Data publicării:
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Speci
Piațeta Regelui Mihai din București, în imediata apropiere a ambasadei Rusiei în România, unde a fost deschisă anul trecut expoziția în aer liber ”Stop the War (in Ukraine)” sau cum a fost numită către organizatori și artiști - „Operațiune Artistică Specială”! Foto: Agerpres

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a caracterizat marţi pe liderul rus Vladimir Putin drept o "fiară bolnavă şi cinică", după ce acesta din urmă a reluat acuzațiile împotriva Ucrainei în legătură cu atacul asupra unei săli de concerte din Moscova de vineri seară, deși gruparea teroristă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul soldat cu aproape 140 de morți, relatează Agerpres, care citează EFE.

"Putin a vorbit din nou pentru sine astăzi, ceea ce a fost transmis la televizor. Încă o dată, a dat vina pe Ucraina. Este o fiară bolnavă și cinică", a comentat Zelenski în discursul său tradiţional nocturn publicat pe reţelele de socializare.

Potrivit preşedintelui ucrainean, în viziunea lui Putin, "toți sunt teroriști, cu excepția lui, deși alimentează teroarea de două decenii".

"Putin este cel mai mare exponent al terorii. El și serviciile sale speciale. Când va dispărea, va dispărea și cererea de teroare și violență (...)", a subliniat el.

Zelenski a folosit cuvântul "fereastră", similar cu cel utilizat de Kremlin și aparatul de securitate al președinției ruse, sugerând că Ucraina le-a furnizat teroriștilor implicați în atac o "ieșire" din Rusia în țara vecină, peste granița ruso-ucraineană.

Putin a afirmat luni, în timpul unei întâlniri cu membri ai guvernului și forțelor de securitate, că atacul a fost comis de "islamiști radicali", dar susține în continuare că în spatele lor se află Ucraina și aliații săi occidentali, în special SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel