Zelenski le cere americanilor să nu subestimeze Rusia: „Mâine războiul s-ar putea muta pe teritoriu SUA”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Photo credit: Ministry of Defense of Ukraine Facebook
Photo credit: Ministry of Defense of Ukraine Facebook

Jurnaliștii americani de la CBS News au fost în Ucriana unde l-au întâlnit pe președintele Vlodomir Zelenski, care a invitat publicația americană să viziteze linia frontului în Donbas, regiune unde Armata Ucrainei luptă împotriva separatiștilor pro-ruși susținuți de Federația Rusă.

În pofida sprijinului pe care SUA l-au acordat Ucrainei în confruntările cu separatiștii pro-ruși, sprijin care constă în ajutoare financiare, dar și transfer de tehnică militară, președintele Zelenski le-a transmis celor de la CBS News că Ucraina e recunoscătoare, dar ceea ce își dorește cu adevărat țara sa este aderarea la NATO.

Spre exemplu, în cursul săptămânii trecute Departamentul Apărării al SUA a acordat Ucrainei  o nouă tranşă de asistenţă militară în valoare de 150 de milioane de dolari.

E de semnalat că în ultimele săptămâni Zelenski și-a intensificat demersurile politice cu privire la aderarea Ucrainei la NATO.

 

Zelenski: Mâine războiul din Ucraina ar putea ajunge pe teritoriul american

 

În cadrul reportajului care a fost filmat cu doar câteva zile înainte de întrevederea dintre Joe Biden și Vladimir Putin de azi, jurnaliștii americani l-au întrebat direct pe Zelenski de ce americanii de rând ar trebui să aibă grija războiului care se desfășoară în Ucraina, în contextul în care acest conflict se află la mii de kilometri distanță de America. 

Răspunsul președintelui Ucrainei a fost că războiul s-ar putea extinde pe teritoriul american în viitor. „Mâine (n.a. - războiul) ar putea ajunge în casele” americanilor, a precizat Zelenski.

În ceea ce privește aderarea Ucrainei la NATO, președintele Vlodomir Zelenski a insistat chiar înaintea summitului NATO de pe 14 iunie de la Bruxelles, precizând că Ucraina dorește un răspuns clar, „da” sau „nu”, din partea SUA și a președintelui american Joe Biden, cu privire la Planul de acţiune în vederea aderării ţării sale la NATO.

Imediat după summit, Joe Biden a declarat în cadrul unei conferințe de presă că aderarea Ucrainei nu e condiționată de situația din Crimeea ocupată ilegal, dar statul nostru vecin trebuie să urmeze pașii necesari aderării și să rezolve problemele interne, inclusiv cele la nivelul corupției.

În pofida narativului liderilor NATO și al Ucrainei, situația Kievului e extrem de dificilă, Ucraina fiind una din „liniile roșii” trasate de Federația Rusă cu privire la extinderea alianței și, având pe teritoriul ei un conflict în desfășurare, în zona Donbasului, fapt ce îi îngreunează cu mult aderarea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel