Zelenski, către Erdogan: Împreună vom obliga Rusia să își schimbe comportamentul

Tudor Curtifan / 09 aug 2019 / 16:35
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Ankara, și-a exprimat încrederea că relaţiile de cooperare dintre Ucraina și Turcia, menite să oblige Rusia să respecte dreptul internațional, vor putea îmbunătăți situația din regiunea Mării Negre.

"Sunt încrezător că, prin acțiunile comune ale Ucrainei și Turciei, vom schimba în favoarea noastră situația din regiunea Mării Negre și din Crimeea", a declarat Zelenski, în cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele turc, Recep Erdoğan, informează Radio Chișinău. De asemenea, liderul ucrainean i-a prezentat omologului său turc noile încălcări ale drepturilor omului și persecuţiile la care sunt supuşi etnicii tătari din peninsula ocupată Crimeea.

"Împreună, vom găsi cu siguranță o modalitate care va obliga Rusia să respecte dreptul internațional, va readuce pacea și stabilitatea în regiune, va proteja drepturile și libertățile tatarilor din Crimeea şi va elibera prizonierii politici", a adăugat Volodimir Zelenski, menţionând că, în timpul discuţiilor bilaterale cu Erdoğan a ridicat inclusiv problema siguranței navigației în Marea Neagră și în Marea Azov.

Totodată, preşedintele Zelenski a remarcat că Ucraina, împreună cu partenerii internaționali, "continuă să facă tot ce este posibil și imposibil pentru a readuce pacea în Donbass prin mijloace diplomatice, iar evenimentele din ultimele zile (uciderea a patru militari ucraineni de către rebelii pro-ruşi) arată cine vrea, de fapt, război".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy