Zelenski a ales Occidentul pentru prima vizită în străinătate. Ucraina caută modalități pentru a pune capăt războiului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski
preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski

Noul preşedinte ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski, recent învestit în funcţie, a ales Bruxellesul - unde îşi au sediul cele mai multe instituţii ale Uniunii Europene - ca primă destinaţie pentru prima sa vizită oficială în străinătate săptămâna viitoare.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei de la Kiev, Zelenski va efectua o vizită de la lucru la sediul UE şi NATO din Bruxelles în zilele de 4 şi 5 iunie.

 

Zelenski va discuta în Occident modalități de a pune capăt războiului

 

În cadrul întâlnirilor cu înalţi oficiali europeni, se aşteaptă ca Zelenski să 'discute despre modalităţile de intensificare a eforturilor internaţionale pentru a se pune capăt războiului' din estul Ucrainei, conform serviciului său de presă.

Cu această ocazie, el urmează să aibă întâlniri cu preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Volodimir Zelenski a declarat în discursul rostit la învestirea sa în funcţia de preşedinte săptămâna trecută că rezolvarea conflictului din Donbas, unde armata ucraineană se confruntă cu rebelii separatişti proruşi, reprezintă una din principalele priorităţi ale mandatului său.

Conflictul, care durează de cinci ani, separă de restul ţării două din regiunile cele mai estice ale Ucrainei - Lugansk şi Doneţk - situate în apropiere de frontiera cu Rusia şi controlate de separatişti. Aproximativ 13.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest conflict, potrivit estimărilor ONU.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel