Zeci de civili au fost uciși în Nigeria într-un atac al grupării Boko Haram

Eduard Pascu |
Data publicării:
boko haram
boko haram

Teroriștii Boko Haram din nord-estul Nigeriei au ucis zeci de civili într-un atac asupra unui sat izolat aflat pe malul lacului Ciad.

Forțele locale de securitate au declarat că teroriștii au invadat marți satul Faduma Koloram, aflat pe malul Lacului Ciad, în regiunea nord-est a țării. Atacul nu a putut fi cunoscut imediat deoarece în zonă nu mai funcționează comunicațiile telefonice, transmite agenția Anadolu.

"Au venit marți după-amiază cu autocamioane, vehicule și motociclete. Au ordonat sătenilor să iasă din casele lor și au împușcat aproximativ 69 de oameni", a declarat pentru sursa citată, Ali Saleh, din cadrul echipelor de securitate din Maiduguri, capitala provinciei.

Locuitorii au mai spus că peste 1.000 de animale au fost luate de teroriști, care ulterior le-au incendiat satul.

Guvernatorul provinciei Maiduguri, Babagana Zulum, s-a deplasat la locul atacului situat la aproximativ 87 de kilometri de capitala provinciei.

Citește și: Moartea unui comandant de top al grupării Boko Haram, confirmată de militarii nigerieni

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel