Zeci de avioane Yak-130 vor fi vândute de Rusia. Moscova a anunțat contracte importante

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Yak-130
Yak-130

Rusia va livra în stărinătate zeci de avioane Yakovlev Yak-130.

Anunțul a fost făcut în cursul zilei de ieri în cadrul Expoziției LIMA 2019, de către Nikolai Ruban, reprezentantul producătorului Rosoboronexport.

„Avioanele Yak-130 se bucură de o mare popularitate în străinătate. În momentul de faţă, am semnat contracte de livrare a aproximativ o sută de aparate YAK-130", a declarat un reprezentant al companiei Rosoboronexport, potrivit agenției Ria Novosti.

Potrivit celor de la Janes, pentru vânzarea aparatelor, Rusia se va orienta către piața din Asia de Sud-Est. Avionul a fost deja livrat în Laos, iar oficialii au anunțat că vor răspunde ofertei Malaeziei, precizând totodată că și Vietnamul este un posibil client pentru avioanele Yak-130.

Yak-130 este principalul avion pentru antrenament al piloților Forțelor Aeriene ruse. Avionul subsonic cu două locuri permite instruirea piloților pentru avioane din generația 4+ și 5. Avionul este capabil să transporte armament modern, rachete aer-aer sau aer-sol și bombe ghidate sau neghidate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel