Zece parașutiști americani au fost spitalizați după ce o aeronavă a ratat aterizarea în timpul exercițiilor din Estonia

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: 82nd Airborne Division
Sursă foto: 82nd Airborne Division

Zece parașutiști americani din Estonia au fost spitalizați după ce aeronava în care se aflau a avut o aterizare eșuată pe aerodromul Nurmsi, în timpul exercițiului Swift Response, după cum a informat agenția estonă Postimees.

Potrivit sursei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul exercițiilor desfășurate pe aerodromul Nurmsi din regiunea estoniană Yarva, a avut loc o aterizare nereușită a uneia dintre aeronavele implicate în exercițiile la care luau parte aproximativ 600 de parașutiști din Divizia 82 Aeriană a SUA.

Zece parașutiști americani au fost răniți în timpul aterizării și au fost duși la Spitalul Regional Nord.

Potrivit ofițerului de presă al ambasadei SUA din estonia, Mark Naylor, “sâmbătă dimineața, devreme, mai mulți parașutiști au suferit răni ușoare la aterizare. Aceasta este o parte normală a operațiilor aeriene. Niciuna dintre răni nu pune viața în pericol, iar majoritatea militarilor s-au întors la muncă", a adăugat acesta.

Cu toatea acestea, ofițerul de presă a precizat că sunt trei parașutiști care necesită recuperare după rănile suferite la picioare.

Militarii estonieni au explicat că majoritatea parașutiștilor americani au început exercițiul imediat după zborul de 10 ore de la baza militară Fort Bragg din Carolina de Nord.

Activitatea din Estonia reprezintă una dintre cele trei operații de desantare prin parașutare de nivel brigadă planificate în această perioadă în Estonia, Bulgaria și România, cu un total de 7.000 de parașutiști din SUA și alte 10 națiuni.

Până în prezent nu sunt semnale că incidentul ar fi produs modificări în programul de desfășurare a exercițiilor.

Conform planificării inițiale, în noapte de 9-10 mai 1.050 de parașutiști din cadrul Brigăzii 173 Aeriene din Vicenza, Italia, ar fi trebuit să decoleze dintr-o zonă neprecizată din Ungaria și să fie desantați în Bulgaria, iar în cursul zilei de azi, 10 mai, 40 de parașutiști americani și 350 din cadrul Brigăzii 6 Aeriene din Polonia, să execute salturi în România.

Exercițiul Swift Response a început pe 5 mai și face parte din seria de exerciții Defender Europe 2021, cele mai mari manevre ale armatei americane din Europa din ultimii 25 de ani. Geografia exercițiilor acoperă 16 țări europene.

Deși nu sunt precizări oficiale, aterizarea care a generat accidentarea parașutiștilor americani a fost foarte probabil efectuată cu o aeronava C-17 Globemaster.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel