Xi Jinping le-a cerut militarilor chinezi să 'nu se teamă de moarte' și să fie pregătiți pentru 'a câștiga războaie'

Tudor Curtifan / 27 noi 2020 / 23:54

Președintele Chinei le-a cerut militarilor din cadrul Armatei de Eliberare a Poporului să „nu se teamă de moarte” și să fie „pregătiți pentru a câștiga războaie”.

Potrivit publicației Daily Mail, care citează presa din China, liderul comunist de la Beijing le-a cerut trupelor să se concentreze asupra pregătirii de a câștiga războaie. Xi Jinping le-a transmis soldaților chinezi să intensifice pregătirile militare de luptă, fără „să se teamă de moarte și de greutăți”.

Sursa citată amintește că președintele Chinei a solicitat anterior pregătire militară pe fondul tensiunilor dintre China și SUA, în special pe problema Taiwanului.

Nu e prima oară când Xi Jinping le solicită militarilor chinezi să fie pregătiți de război. Luna trecută liderul comunist de la Beijing a cerut Marinei „să își concentreze energia  asupra pregătirii de război și să mențină nivelul ridicat de alertă”.

China este nemulţumită de intensificarea sprijinului Statelor Unite pentru Taiwan, manifestat inclusiv prin vizita secretarului american al sănătăţii, Alex Azar, în luna august a acestui an, şi a subsecretarului de stat pentru afaceri economice, Keith Krach, în luna septembrie. Ambele vizite au dat naștere unor provocări militare din partea Beijingului asupra insulei pe care o revendică.

Statele Unite, care nu au oficial relaţii diplomatice cu Taiwanul, sunt cel mai mare susţinător internaţional al acestuia, cele două țări ajungând de asemenea la acorduri privind vânzări majore de arme către Taipei, fapt ce a stârnit furia Chinei.

 

China revendică Taiwanul

 

Taiwanul și China s-au despărțit în 1949, când forțele naționaliste conduse de Chiang Kai-Shek au fost nevoite să se retragă pe insula Taiwan, în urma înfrângerii în fața forțelor comuniste conduse de Mao. Astfel, aproape de sfârșitul războiului civil chinez din 1949, Partidul Comunist Chinez a înființat Republica Populară Chineză, răsturnând guvernul naționalist pe continentul chinez.

De atunci, atât Taiwanul cât și China susțin că sunt reprezentanții adevăratului stat chinez.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy