Xi Jinping le-a cerut militarilor Chinei să se concentreze pe „pregătirea războiului”

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata de Eliberare a Poporului, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China
Armata de Eliberare a Poporului, în timpul unor exerciții militare. Sursă foto: Ministerul Apărării din China

Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut militarilor să-și „concentreze toată mintea și energia pentru pregătirea războiului”. 

Declarația a fost făcută în timpul unei vizite la o bază militară din provincia sudică Guangdong, potrivit agenției de știri de stat Xinhua, citată de CNN, potrivit celor de la Digi 24.

Xi le-a spus soldaților „să mențină o stare de alertă maximă” și le-a cerut să fie „absolut loiali, absolut puri și absolut de încredere”.

În discursul adresat Armatei de Eliberare a Poporului, liderul comunist de la Beijing nu a numit o anumită țară inamică.

Scopul principal al vizitei lui Xi în Guangdong a fost să țină un discurs de aniversare a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale Shenzhen, care a fost creată în 1980 pentru a atrage capital străin și a jucat un rol vital în ridicarea Chinei pe locul al doile între economiile lumii.

Însă vizita militară are loc într-un moment în care tensiunile dintre China și Statele Unite sunt la punctul lor culminant din ultimele decenii.

Și, în tot acest climat tensionat dintre Beijing și Washington, China dă semnale tot mai puternice în ceea ce privește o agresiune împotriva Taiwanului, insulă pe care o consideră teritoriul Beijingului.

China este nemulţumită de intensificarea sprijinului Statelor Unite pentru Taiwan, manifestat inclusiv prin vizita secretarului american al sănătăţii, Alex Azar, în august, şi a subsecretarului de stat pentru afaceri economice, Keith Krach, în luna septembrie. Statele Unite, care nu au relaţii diplomatice oficiale cu Taiwanul, dar sunt cel mai mare susţinător internaţional al acestuia, plănuiesc de asemenea vânzări majore de arme către Taipei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel