Xi Jinping: China nu va permite ”forțelor străine” să intervină în Hong Kong și Macau

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat vineri că țara sa nu le va permite „forțelor străine" să intervină în Hong Kong și Macau, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Declarația sa a fost făcută în contextul învestirii noului Guvern din Macau, Guvern considerat ca fiind apropiat al Beijingului.

Ceremonia de învestire a coincis cu împlinirea a 20 de ani de la transferul puterii din Macau de la Portugalia la China. „Trebuie să pun accentul pe faptul că, de la revenirea Hong Kong și Macau la patria mamă, afacerile interne ale celor două regiuni administrative speciale sunt afacerile interne ale Chinei și nu reprezintă responsabilitatea forțelor străine", a declarat Xi. „Nu vom permite niciunei forțe străine să intervină", a adăugat acesta, scrie Mediafax.

Regiunea Macau a revenit sub administrare chineză pe 20 decembrie 1999, sub principiul „o țară, două sisteme", același tip de administrație ca în Hong Kong.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel