Wess Mitchell, vizită oficială în România. Mircea Geoană: O săptămână foarte importantă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
wess mitchell
wess mitchell

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, va fi prezent în cursul acestei zile la București. 

Aflat într-un turneu, Wess Mitchell se va întâlni atât cu oficiali români cât și cu analiști independenți. Mircea Geoană a vorbit despre vizita înaltului oficial SUA în România. 

Fostul ministru de externe a discutat despre subiectele pe care Wess Mitchell le va avea cu oficialii români, de la chestiuni de politică internă, la parteneriat comercial, militar și dotarea Armatei în cadrul celor 2% din PIB pentru apărare.

„E un om care știe regiunea și care cred că vine aici fără prejudecăți. Vine într-o săptămână foarte importantă în plan politic intern. E o perioadă foarte agitată în România, războiul politic este la cote incandescente. Evident că o țară atât de importantă în ecuația geopolitică și pentru interesele americane, precum România, nu poate să nu abordeze și dimensiunea politică în această perioadă. Oricât de complicat ar fi acest subiect nu are cum să nu fie abordat în cadrul întâlnirilor oficiale pe care Wess Mitchell le va avea”, e de părere Mircea Geoană.

”Război comercial”

„În relația transatlantică administrația Trump a intrat în coliziune directă cu aliații săi europeni, impunând tarife pe anumite produse. România s-a raliat poziției europene cu privire la aceste măsuri. Acum câteva zile administrația Trump a anunțat și 50 de miliarde de dolari tarife suplimentare pentru importurile din China. Asistăm la un adevărat război comercial la nivel global. Chiar dacă România este un actor global de talie mai modestă, nici acest subiect nu poate să scape din conversație.

Nu în ultimul rând este o chestiune legată de dimensiunea strategică și economică. Parteneriatul nostru strategic se dezvoltă foarte bine pe parte militară și pe servicii de infromații. În continuare este relativ firav pe partea economică. Bănuiesc că și apropiatele investiții din zona energiei, gazele din Marea Neagră, independență energetică și evident achiziții cu privire la dotarea Armatei române în cadrul celor 2% din PIB pentru apărare vor face parte în mod obligatoriu pe agenda discuțiilor lui Wess Mitchell cu oficialii români”, a declarat Mircea Geoană la Antena 3.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel