John Bolton: Washingtonul trebuie să răspundă la operațiunile cibernetice ofensive

S.I. Catalin / 20 aug 2018 / 11:14
consilierul naţional pentru securitate, John Bolton
consilierul naţional pentru securitate, John Bolton

John Bolton a menționat că sistemele vulnerabile, atât în sectorul guvernamental, cât și în cel privat, necesită protecție.

John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitatea Naţională, a declarat că Statele Unite se vor proteja împotriva unui eventual şi posibil amestec în alegeri, inclusiv prin folosirea instrumentelor cibernetice defensive și ofensive disponibile. 

,,Există o mulțime de lucruri pe care le facem, dar nu putem vorbi în mod specific", a declarat consilierul pentru securitatea națională pentru ABC News . ,,Și aceasta include atât operații cibernetice defensive, cât și ofensive, pentru a proteja integritatea procesului electoral".

A fost ,,cu siguranță o prioritate a mea să mă asigur că folosim întreaga gamă a capacităților noastre pentru a proteja nu doar alegerile, ci și o serie întreagă de sisteme vulnerabile din Statele Unite, vulnerabile la operațiunile de război cibernetice în guvern și în sectorul privat."

Oficialul a numit acest lucru "foarte important pentru că ceea ce ne dorim nu este un război în spațiul cibernetic. Vrem pacea în spațiul cibernetic."

Pentru a atinge pacea, Statele Unite au nevoie "de a stabili structuri de descurajare, astfel încât adversarii noștri care au desfășurat operațiuni cibernetice împotriva noastră sau care contemplă să înțeleagă că vor plăti un preț mult mai mare dacă o fac decât dacă dacă s-ar abţine'', crede Bolton.

Oficialul a adăugat că, alături de Rusia, alte state care ar putea să se implice în alegerile intermediare pentru Congresul SUA, din noiembrie 2018, sunt Iranul, China și Coreea de Nord.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy