Washingtonul ia în calcul dislocarea unei forțe internaționale în Fâșia Gaza după eliminarea Hamasului. Arabia Saudită și alte țări regionale ar urma să participe

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata SUA / Foto: US Marine Corps, facebook
Armata SUA / Foto: US Marine Corps, facebook

Discuțiile sunt încă în desfășurare pe coridoarele administrației americane și ale guvernului israelian cu privire la viitorul Fâșiei Gaza după eliminarea mișcării Hamas.

În acest context, membrii Congresului american au dezvăluit o propunere de introducere a forțelor internaționale în Gaza pentru a o controla, care să includă forțe din țări din regiune, în special din Arabia Saudită.

Senatorii americani Chris Van Hollen și Richard Blumenthal au afirmat că există discuții pentru formarea unei forțe multinaționale în Gaza, pentru a gestiona Fâșia după încetarea guvernării Hamas, în lumina rezervelor statului evreu și ale Autorității Palestiniene asupra administrării Gazei.

Senatorul Blumenthal a spus că delegația Congresului, în timpul vizitei efectuate luna trecută în Israel, a discutat despre posibilitatea prezenței trupelor din Regatul Arabiei Saudite în cadrul acestei forțe.

Blumenthal a adăugat: "Nu sunt sigur de amploarea discuției despre numărul și personalul armatei americane. Cred că ar putea exista o forță internațională fără participarea armatei americane", explicând că posibila componență a acestor forțe este "evaluată".

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat reporterilor: "Nu există planuri sau intenții de a desfășura forțe militare americane pe teren în Gaza, nici acum, nici în viitor". El a adăugat că Statele Unite nu cred că mișcarea Hamas poate fi inclusă în viitorul guvern al Fâșiei Gaza atunci când războiul se va termina.

Citește și: Armata SUA zboară cu drone deasupra Fâșiei Gaza în căutarea ostaticilor / Casa Albă propune ”pauze” în conflictul Israel-Hamas pentru a scoate oamenii afară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel