Armata SUA zboară cu drone deasupra Fâșiei Gaza în căutarea ostaticilor / Casa Albă propune ”pauze” în conflictul Israel-Hamas pentru a scoate oamenii afară

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta Fâșia Gaza / ISW
Harta Fâșia Gaza / ISW

Statele Unite zboară cu drone de supraveghere deasupra Gazei în căutarea ostaticilor răpiți de Hamas când au atacat Israelul pe 7 octombrie, au declarat doi oficiali americani, citați de Reuters.

Cei doi oficiali americani, vorbind sub rezerva anonimatului, au spus că SUA zboară cu drone spion deasupra Gaza pentru a ajuta la localizarea ostaticilor. Unul dintre oficiali a spus că dronele zboară de mai bine de o săptămână.

Oficialii americani au declarat că cei 10 americani, a căror locație este încă necunoscută, ar putea fi printre cele peste 200 de persoane luate ostatici în Gaza, unde se crede că sunt ținuți în rețeaua de tuneluri a Hamas.

Forțele israeliene au înconjurat joi orașul Gaza, capitala Fâșiei Gaza, atacând Hamas, care ripostează cu atacuri din tuneluri subterane.

Orașul din nordul Gaza a devenit ținta unui atac al Israelului, care a promis că va distruge structura de comandă a grupării islamiste și le-a spus civililor să fugă în sud.

Pe 7 octombrie, luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză asupra Israelului, care a ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili. Israelul a ripostat cu un bombardament și o ofensivă terestră în Fâșia Gaza.

 

Casa Albă propune „pauze” în conflictul Israel-Hamas pentru a scoate oamenii afară

 

Casa Albă explorează posibilitatea stabilirii unei serii de pauze în conflictul dintre Israel și Hamas pentru a ajuta oamenii să părăsească Gaza și să permită intrarea ajutorului umanitar, dar și-a reiterat opoziția față de un armistițiu complet.

Purtătorul de cuvânt pentru securitate națională, John Kirby, a declarat reporterilor că astfel de pauze vor fi temporare și localizate și a insistat că nu vor împiedica Israelul să se apere.

„Încercăm să explorăm ideea de a stabili o pauză, atâta timp cât este necesar, pentru a continua să furnizăm ajutoare și pentru a continua să încercăm să scoatem oamenii, inclusiv ostaticii”, a spus el reporterilor la un briefing regulat la Casa Albă.

Președintele Joe Biden a vorbit miercuri despre necesitatea unei pauze pentru a permite eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas, dar a refuzat să ceară o încetare totală a focului.

Experții Națiunilor Unite cer o încetare a focului în Gaza din motive umanitare, argumentând că timpul se scurge pentru poporul palestinian, care este „amenințat de genocid”.

Israelul susține că țintele sale sunt atacurile asupra Hamas, nu asupra civililor și acuză grupul că folosește civilii ca scuturi umane.

Casa Albă a declarat joi că 79 de cetățeni americani au părăsit Fâșia Gaza în cele două zile de la deschiderea trecerii către Egipt și că speră să poată fi eliberați mai mulți în zilele următoare, dar a recunoscut că situația rămâne „neclară”.

Kirby a spus că operațiunile israeliene arată că „încearcă să minimizeze victimele civile”, adăugând că este clar că există încă victime.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel