WannaCry, atac cibernetic masiv. SUA acuză un hacker nord-coreean

Tudor Curtifan / 06 sep 2018 / 21:25

Departamentul Justiţiei din SUA intenţionează să acuze un hacker nord-coreean de atacul informatic global WannaCry, din 2017, a declarat joi agenţiei Reuters un oficial american.

Acuzaţiile fac parte dintr-o strategie a autorităţilor de la Washington cu scopul de a descuraja infracţiunile informatice prin nominalizarea şi culpabilizarea presupuşilor autori.

Aceeaşi sursă a agenţiei Reuters afirmă că la acuzaţii se va adăuga şi cea de pătrundere în sistemul informatic al băncii centrale din Bangladesh, în 2016.

Anul trecut, atacul cu ransomware WannaCry a afectat mii de firme din întreaga lume printr-un virus care criptează fişierele din sistemele informatice afectate.

În 2014, oficialităţi americane au susţinut că hackeri nord-coreeni neidentificaţi au penetrat sistemele companiei Sony, au permis publicarea unor documente interne şi au distrus date. Atacul a avut loc după ce Phenianul a cerut Statelor Unite să oprească difuzarea unei comedii despre asasinarea unui personaj care semăna cu conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un. FBI a făcut cunoscut atunci că deţine dovezi care îi incriminează pe nord-coreeni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy