WannaCry, atac cibernetic masiv. SUA acuză un hacker nord-coreean

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Departamentul Justiţiei din SUA intenţionează să acuze un hacker nord-coreean de atacul informatic global WannaCry, din 2017, a declarat joi agenţiei Reuters un oficial american.

Acuzaţiile fac parte dintr-o strategie a autorităţilor de la Washington cu scopul de a descuraja infracţiunile informatice prin nominalizarea şi culpabilizarea presupuşilor autori.

Aceeaşi sursă a agenţiei Reuters afirmă că la acuzaţii se va adăuga şi cea de pătrundere în sistemul informatic al băncii centrale din Bangladesh, în 2016.

Anul trecut, atacul cu ransomware WannaCry a afectat mii de firme din întreaga lume printr-un virus care criptează fişierele din sistemele informatice afectate.

În 2014, oficialităţi americane au susţinut că hackeri nord-coreeni neidentificaţi au penetrat sistemele companiei Sony, au permis publicarea unor documente interne şi au distrus date. Atacul a avut loc după ce Phenianul a cerut Statelor Unite să oprească difuzarea unei comedii despre asasinarea unui personaj care semăna cu conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong Un. FBI a făcut cunoscut atunci că deţine dovezi care îi incriminează pe nord-coreeni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel