Vostok-2018. Armata rusă, exercițiu în Marea Japoniei. Îngrijorări la Tokio

Tudor Curtifan |
Data publicării:
foto ilustrativ
foto ilustrativ

Armata rusă a efectuat sâmbătă, în cadrul manevrelor Vostok-2018 în Siberia şi Extremul Orient Rus, exerciţii în Marea Japoniei, în timp ce autorităţile de la Tokyo sunt îngrijorate în legătură cu o consolidare a prezenţei militare a Rusiei, informează AFP.

În cadrul exerciţiilor de sâmbătă s-a simulat - în poligonul militar de la Klerk, în Primorie, în extremul est al Rusiei - capturarea unui ţărm de către infanteria marină, susţinută de aviaţie şi artilerie.

"Particularitatea acestui exerciţiu rezidă în participarea infanteriei marine, a aviaţiei, a navelor Flotei Pacificului, a artileriei, a pompierilor şi a altor specialişti", a explicat jurnaliştilor generalul Dmitri Kovalenko.

Peste 200 de militari şi 30 de vehicule au fost implicate în aceste exerciţii, realizate în cadrul manevrelor-gigant Vostok-2018 care se desfăşoară în perioada 11-17 septembrie, cu participarea Chinei.

Japonia se teme de o prezenţă militară sporită a Rusiei în această regiune şi îndeosebi în Insulele Kurile, între care patru, revendicate de Tokyo, sunt la originea tensiunilor dintre cele două ţări.

În total, peste 300.000 de militari, 36.000 de vehicule, 1.000 de avioane şi 80 de nave iau parte la Vostok-2018.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel