Triunghiul București, Paris, Haga - la Poligonul Cincu. Ministrii de externe ai celor trei țări NATO vor merge la Centrul de Instruire „Getica”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Bogdan Aurescu îi va primi vineri, pe ministrul afacerilor externe din Republica Franceză, Catherine Colonna, și pe ministrul afacerilor externe al Regatului Țărilor de Jos, Wopke Hoekstra, cu ocazia vizitei pe care cei doi omologi o efectuează în România.

Ministrul român de externe Bogdan Aurescu va efectua, alături de vice-premierul și ministrul afacerilor externe al Olandei, Wopke Hoekstra, și de ministrul pentru Europa și afaceri externe al Franței, Catherine Colonna, o vizită la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” de la Cincu.

Programul deplasării celor trei miniștri de externe va cuprinde interacțiuni cu personalul militar, în special cu militarii francezi și olandezi staționați în România, precum și vizitarea unor facilități militare utilizate în comun de trupele aliate desfășurate în țara noastră.

În comunicatul său, MAE remarcă nivelul ridicat al contribuției celor două state la Grupul de Luptă NATO din România: Franța, în calitate de națiune cadru, iar Țările de Jos, ca unul dintre principalii participanți.

Ulterior deplasării la Cincu, miniștrii afacerilor externe ai României, Franței și Olandei vor avea, la București, o rundă de consultări politice în format trilateral, discuțiile urmând a se concentra pe teme de actualitate ale agendei europene și de securitate, inclusiv pe demersurile în curs pentru promovarea, în continuare, a obiectivului aderării României la Spațiul Schengen, pe care atât Franța, cât și Regatul Țărilor de Jos o susțin activ.

Șefii celor trei diplomații vor avea un schimb de opinii și privind agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, evoluțiile din Republica Moldova și cooperarea în cadrul NATO.

 

Catherine Colonna ajunge în România direct de la Odesa

 

Ministrul de externe al Franței, Catherine Colonna, se află astăzi la Odesa pentru a transmite „susținerea Franței pentru suveranitatea Ucrainei”, unde are o serie de discuții cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba. 

Sosirea sa a fost întârziată din cauza noului atac al Rusiei cu rachete, care a ucis cel puțin o persoană și au cauzat întreruperi de curent.

Cei doi miniștri vor „întocmi un bilanț al nevoilor imediate și urgente ale ucrainenilor în chestiuni militare și civile”, a indicat o sursă diplomatică pentru Bfmtv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel