Violențe Franța. Macron ia în calcul interzicerea manifestaţiilor pe Champs Elysees

Tudor Curtifan / 18 Martie 2019 / 17:22

Preşedintele francez Emmanuel Macron are în vedere interzicerea completă a manifestaţiilor pe Champs Elysees, după distrugerile provocate pe celebrul bulevard parizian la cea mai recentă ediţie a protestului ''vestelor galbene'', desfăşurată sâmbătă, a indicat luni un oficial al preşedinţiei franceze.

Faimosul restaurant Fouquet, un magazin de produse de lux, mai multe chioşcuri de ziare şi maşini au fost incendiate în timpul protestelor de sâmbătă.

După aceste proteste, care au amintit de confruntările violente din decembrie dintre protestatari şi poliţie, preşedintele Emmanuel Macron s-a angajat să ia "măsuri ferme" în cel mai scurt timp posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de ciocniri sâmbăta care vine.

Potrivit cifrelor oficiale, contestate de ''vestele galbene'', sâmbăta trecută au fost 28.000 de manifestanţi, de zece ori mai puţini decât la începutul mişcării, informează Reuters. A fost cea de-a 18-a zi de mobilizare a ''vestelor galbene'' în ultimele patru luni împotriva politicii sociale şi fiscale a preşedintelui Emmanuel Macron.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy