Vine și ultimul F-16. OGMA a finalizat modernizarea iar avionul va fi livrat României

F-16 al Forțelor Aeriene Române, în timp unui show aviatic
F-16 al Forțelor Aeriene Române, în timp unui show aviatic

Compania portugheză OGMA a anunțat că a finalizat repararea și modernizarea unui avion F-16 care va fi livrat Forțelor Aeriene Române. Este vorba despre ultimul F-16 din lotul de 5 aeronave care au fost achiziționate de țara noastră.

Potrivit site-ului oficial al OGMA, portughezii au finalizat lucrările de modernizare ale avionului. Acesta a fost vopsit în schema de camuflat a Forțelor Aeriene Române, fiind transferat Forțelor Aeriene Portugheze.

Urmează ca în viitorul apropiat avionul să fie livrat României.

2. -imagine fara descriere- (ogma-f-16-romania-avion-modernizat_84419100.jpg)

Foto: Ultimul avion F-16 din lotul de 5, a cărui modernizare a fost finalizată recent. Sursă foto: OGMA

Cu această livrare se încheie înzestrarea cu ultimul lot de 5 aeronave F-16 second hand pe care le-a achiziționat țara noastră.

Primele două aeronave F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci au completat în luna august a anului trecut prima escadrilă de F-16 a României, formată din 12 avioane F-16 operaționale.

Următoarele două au fost livrate până la finalul anului trecut. MApN anunțase încă de atunci că ultimul avion va fi livrat în primul trimestru al anului 2021.

Potrivit celor de la MApN, cele cinci aeronave din acest ultim lot vor avea aceeași configurație ca primele 12 achiziționate de Forțelor Aeriene Române, respectiv M.5.2R, iar pachetul de bunuri și servicii include și modernizarea tuturor celor 17 avioane F-16 ale Armatei României la o configurație superioară, respectiv M.6.X.

Așadar, după livrarea acestui ultim avion a cărei modernizare a finalizat-o OGMA, România va deține 17 avioane F-16. Rămâne de văzut dacă MApN va prioritiza continuarea înzestrării cu avioane de vânătoare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel