Viktor Orban: Austria este un partener al Ungariei şi al ţărilor din Grupul de la Visegrad

S.I. Catalin |
Data publicării:

Austria este un partener firesc al Ungariei şi al Grupului de la Visegrad (V4), aceste ţări pot coopera în multe domenii, a declarat, joi, prim-ministrul Viktor Orban, la summitul liderilor Grupului V4 şi Austria. Premierii ţărilor din Grupul de la Visegrad (Republica Cehă, Polonia, Ungaria şi Slovacia) s-au consultat cu cancelarul austriac şi au susţinut o conferinţă de presă comună.

Viktor Orban a subliniat că, pentru Europa Centrală, Austria a rămas un important investitor, o piaţă şi un partener commercial; totodată Austria va continua să fie şi în viitor un partener de securitate important, deoarece în privinţa migraţiei "suntem în aceeaşi oală", potrivit Hirado.hu.

,,Dacă migranţii penetrează în Austria dinspre Ungaria, ori rămân acolo, ori se deplasează mai departe în Germania, din acest motiv este şi în interesul Austriei ca poliţia de frontieră ungară să fie de succes'', a explicat premierul ungar.

Potrivit prim-ministrului, principalul rezultat al întâlnirii de astăzi este identificarea domeniilor de cooperare cum ar fi: migraţia, securitatea, protecţia frontierelor, competitivitatea, lupta împotriva schimbărilor climatice şi extinderea UE. În acelaşi timp, au fost identificate şi domeniile de "non-cooperare", cum ar fi energia nucleară, a adăugat acesta.

 

Grupul de la Visegrad nu doreşte să se izoleze de restul lumii

 

Politicianul a menţionat că această întâlnire a fost deosebit de importantă pentru Grupul de la Visegrad, deoarece a semnalat lumii că nu ţările membre doresc să se izoleze, ci să caute posibilităţile de cooperare cu celelalte ţări europene.

Viktor Orban a vorbit şi despre sugestia sa adresată premierului ceh Andrej Babis, liderul grupului V4, ca, în cazul în care se va organiza o conferinţă cu privire la viitorul Europei, să fie invitate şi ţările din Balcanii de Vest care tind spre UE, pentru că problema viitorului Europei le afectează şi pe ele.

Întrebat despre problema fondurilor de coeziune privitoare la protejarea climei, de a nu fi reduse, premierul a declarat că ţările V4 au opinie comună în această privinţă, dar vor vedea ce se va întâmpla pe parcursul negocierilor. Dacă ne dorim mai multă Europă, avem nevoie de mai mulţi bani, dar nu în detrimentul programelor vechi, a precizat Viktor Orbán.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel