Viitorul ambasador al SUA în R. Moldova are un obiectiv clar: Retragerea trupelor și munițiilor ruse din Transnistria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Candidatul la funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova, Doyle Logsdon, a declarat că în cazul în care va fi admis în acest post, intenționează să obțină retragerea trupelor și armamentului rus din Transnistria.

„Rezolvarea conflictului transnistrean rămâne o prioritate", a spus acesta miercuri, într-o ședință în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului, pentru a-și confirma candidatura. SUA susțin eforturile OSCE cu privire la apărarea suveranității și a integrității teritoriale a Republicii Moldova și adoptarea unui statut special pentru Transnistria”, notează portalul Deschide.md, care citează agenția Tass.

Logsdon a mai spus că „noi trebuie să continuăm să punem presiune pe Rusia, pentru ca ea să-și îndeplinească obligațiunile de retragere a trupelor și armamentului”.

Logsdon afirmă că „influența malefică a Rusiei și dezinformarea pun în pericol dezvoltarea democratică a R. Moldova și programul ambițios de reforme și orientarea europeană”. În cazul în care el va fi admis în calitate de ambasador de către senatori, „el va colabora strâns cu autoritățile, cu societatea civilă și cu partenerii internaționali pentru a susține programul de reforme democratice în R. Moldova și consolidarea capacității de a se opune influenței malefice a dezinformării”.

„Poporul moldovenesc a ales o cale curajoasă de reformă și integrare occidentală. Este de interesul nostru îl susținem”, a menționat Logsdon.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel