Viceamiralul Lisa M. Franchetti la bordul submarinului USS Florida

Eduard Pascu |
Data publicării:

Comandantul Flotei a 6-a, viceamiralul Lisa M. Franchetti s-a îmbarcat la bordul submarinului din clasa Ohio, USS Florida  (SSGN 728), în timpul operațiunilor de rutină care au avut loc în Marea Mediterană, 15-16 octombrie 2019, potrivit unui comunicat de presă al US Navy.

„Aceasta a fost prima oară când am intrat într-un submarin. Văzând mediul operațional, profesionalismul, abilitatea și pregătirea echipajului mi-au oferit o perspectivă de neprețuit a tuturor celor care merg în îndeplinirea cu succes a misiunii, în fiecare zi”, a spus Franchetti. „Florida este un atu critic pentru echipa noastră din cadrul Flotei a 6-a. Prezența ei oferă o capacitate de proiecție a puterii și flexibilitate inerentă pentru a sprijini simultan patru comandanți combatanți", a mai spus viceamiralul Lisa M. Franchetti (foto)

(w670)

USS Florida este un submarin de 170 de metri care cântărește 18.750 tone.

Submarinele cu rachete ghidate din clasa Ohio oferă US Navy putere de atac fără precedent și capabilități pentru misiuni speciale. Înarmați cu rachete ghidate și echipați cu capacități de comunicare superioare, SSGN-urile sunt capabile să sprijine direct cerințele Forțelor Speciale și de atac ale Comandantului Combatant.

Flota a 6-a a SUA, cu sediul în Napoli, Italia, desfășoară o gamă largă de operațiuni comune și navale, deseori în colaborare cu partenerii aliați, pentru a promova interesele naționale ale SUA, securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.

Vezi și: USS Oregon este cel mai nou submarin nuclear de atac al marinei SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel