USS Oregon este cel mai nou submarin nuclear de atac al marinei SUA

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai nou submarin al Marinei SUA, viitorul USS Oregon, a fost prezentat în premieră, sâmbătă. Politicieni și oficiali ai Marinei Statelor Unite s-au adunat pentru o ceremonie la șantierul naval General Dynamics Electric Boat din Groton, unde au vorbit despre importanța submarinelor din Clasa Virginia și au lăudat munca depusa de miile de lucrători ai șantierelor navale din Connecticut, care au construit noul submarin Oregon, potrivit Stars and Strips și defence-blog.com. 

Viceamiralul James Kilby a ţinut să precizeze că submarinul Oregon va fi echipat cu cele mai moderne arme și senzori..
Se preconizează că submarinul va costa aproximativ 2,7 miliarde de dolari și se va alătura flotei anul viitor. Va deveni oficial USS Oregon atunci când va intra sub comanda unui echipaj.

Viceamiralul James Kilby a declarat că USS Oregon, echipată cu cele mai moderne arme și senzori, va dispărea sub valuri și nu va fi niciodată detectată de dușmanii Americii. „Reprezintă cu adevărat puterea de luptă navală a forțelor noastre militare", a declarat Kilby.

Viitorul USS Oregon, din clasa Virginia, este arma cu care marina americană va domina mările și oceanele lumii și în acest secol, dau asigurări constructorii de la Șantierul Naval General Dynamics Electric Boat, din Groton (statul Connecticut).

Submarinele de atac de generație viitoare vor oferi marinei americane capacitățile necesare pentru a-si menține supremația. Submarinele vor avea capacități sporite care le vor permite să îndeplinească cerințe si misiuni multiple.

Construcția submarinului USS Oregon a început în toamna anului 2014. Este al 20-lea submarin al clasei Virginia. Clasa de submarine Virginia este echipată cu torpile și rachete si concepută pentru a efectua o gamă largă de misiuni.

Fiecare submarin din clasa Virginia are 7.800 de tone și 377 de metri lungime și vine dotat cu un fascicul de 34 de metri. Acest submarin vine proiectat cu o instalație de reactor nuclear care nu necesită alimentarea pe parcursul duratei de viață!

USS Oregon dispune de o serie de capacități operaționale sporite, supraveghere sofisticată și îmbunătățiri speciale, totul pentru a permite US Navy să îndeplinească toate misiunile asumate.

Noul submarin poate efectua o misiune de supraveghere pe termen lung a coastelor terestre, a apelor litorale sau a altor forțe militare inamice angrenate bazate pe mare fără a fi detectat de radare! Grație tehnologiei de ultimă generație, noul submarin va lovi țintele de pe mal cu rachete de croazieră Tomahawk extrem de precise.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel