Venezuela susține că a dejucat o lovitură de stat. Maduro: 13 'mercenari' au fost arestați

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a avut prima reacție după ce Caracasul a anunțat că forțele sale au oprit o tentativă de infiltrare maritimă în țară.

Mai mulți înalți oficiali ai regimului dictaotrial au declarat că forțele Venezuelei au oprit o barcă care venea din Columbia și în care acuză că s-ar fi aflat trupe înarmate care urmau să destabilizeze țara. Potrivit Caracasului, a urmat o confruntare pe o plajă la aproximativ 30 de kilometri de Caracas.

Ministrul venezuelean de Interne Diosdado Cabello a precizat că unul dintre bărbații reținuți ar fi recunoscut că este un agent american al DEA - Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog al SUA.

Potrivit datelor oferite de autoritățile din Venezuela, două persoane ar fi fost reținute și alte opt ucise. Într-o intervenție la televiziunea națională, citat de agenția de presă Tass, președintele Nicolas Maduro a declarat că de fapt 13 persoane au fost reținute.

„Treisprezece teroriști au fost arestați”, a anunțat Maduro, care a precizat că ar fi fost găsite asupra lor „droguri, dolari, arme, telefoane, aparate radion, aparate nightvision”.

Maduro a mai precizat că cei care au participat la operațiunea împotriva acestora vor fi recompensați și promovați. Președintele Venezuelei a mai adăugat că cei arestați puneau la cale o lovitură de stat împotriva regimului pe care îl conduce.

Departamentul de Stat n-a făcut niciun comentariu deocamdată cu privire la presupusele arestări. Responsabili americani au negat ferm orice implicare a guvernului de la Washington în incursiune.

CITEȘTE ȘI: Venezuela susține că a respins o' invazie' a trupelor SUA. Opt morți și doi arestați în urma confruntărilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel