Venezuela susține că a dejucat o lovitură de stat. Maduro: 13 'mercenari' au fost arestați

Tudor Curtifan / 05 mai 2020 / 11:40

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a avut prima reacție după ce Caracasul a anunțat că forțele sale au oprit o tentativă de infiltrare maritimă în țară.

Mai mulți înalți oficiali ai regimului dictaotrial au declarat că forțele Venezuelei au oprit o barcă care venea din Columbia și în care acuză că s-ar fi aflat trupe înarmate care urmau să destabilizeze țara. Potrivit Caracasului, a urmat o confruntare pe o plajă la aproximativ 30 de kilometri de Caracas.

Ministrul venezuelean de Interne Diosdado Cabello a precizat că unul dintre bărbații reținuți ar fi recunoscut că este un agent american al DEA - Departamentul de Justiţie și Agenția Antidrog al SUA.

Potrivit datelor oferite de autoritățile din Venezuela, două persoane ar fi fost reținute și alte opt ucise. Într-o intervenție la televiziunea națională, citat de agenția de presă Tass, președintele Nicolas Maduro a declarat că de fapt 13 persoane au fost reținute.

„Treisprezece teroriști au fost arestați”, a anunțat Maduro, care a precizat că ar fi fost găsite asupra lor „droguri, dolari, arme, telefoane, aparate radion, aparate nightvision”.

Maduro a mai precizat că cei care au participat la operațiunea împotriva acestora vor fi recompensați și promovați. Președintele Venezuelei a mai adăugat că cei arestați puneau la cale o lovitură de stat împotriva regimului pe care îl conduce.

Departamentul de Stat n-a făcut niciun comentariu deocamdată cu privire la presupusele arestări. Responsabili americani au negat ferm orice implicare a guvernului de la Washington în incursiune.

CITEȘTE ȘI: Venezuela susține că a respins o' invazie' a trupelor SUA. Opt morți și doi arestați în urma confruntărilor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy