Uzbekistan a recepționat primele două elicoptere Mi-35M

Eduard Pascu |
Data publicării:

Uzbekistan a primit în exploatare cel puțin două elicoptere de asalt Mi-35M care au fost comandate din Rusia la începutul anului 2018, transmite Jane.

Filmul difuzat pe canalul de știri național O’Zbekiston24, la 14 ianuarie, a arătat cele două elicoptere de la Baza Aeriană Karshi Khanabad din sudul republicii central-asiatice. În timp ce mass-media anunță că patru elicoptere au fost livrate la sfârșitul anului 2019, din materialele înregistrate este posibilă doar confirmarea sosirii primelor două.

Agenția de știri TASS din Rusia a anunțat pentru prima dată vânzarea a până la 12 elicoptere Mi-35M către Uzbekistan în martie 2018.

Fiind cea mai modernă derivată a elicopterelor „Hind” din seria Mi-24/25/35, Mi-35M este, în esență, o variantă de export a ultimului Mi-24M al Armatei Ruse. Mi-35M poate transporta o gamă largă și o încărcătură variată de armament, inclusiv o armă cu două țevi GSh-23-2 de 23 mm montată în botul elicopterului (cu 470 de runde); până la 16 rachete radio-ghidate 9M114 (AT-6 'Spiral') sau anti-blindaj 9M-120 ghidate cu laser, rachete cu fragmentare la explozie 9M-120F sau versiuni aer-aer 9A-220 Ataka. Elicopterul poate zbura în toate condițiile meteorologice, atât ziua cât și noaptea.

Vezi și: Trei națiuni aliate SUA au comandat elicoptere AH-64E Apache

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel