Trei națiuni aliate SUA au comandat elicoptere AH-64E Apache

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania care produce elicopterele Apache a anunțat că a primit comenzi din partea a trei națiuni, aliate SUA, pentru furnizarea de elicoptere în varianta modernizată, transmite defence blog.

Contractele în valoare de 560 de milioane de dolari se referă la achiziția a 47 de elicoptere varianta AH-64D care vor fi retehnologizate lavarianta AH-64E Apache. Varianta modernizată este construită pe același cadru de bază, dar este echipată cu motoare mai puternice care asigură mai multă manevrabilitate.

Sursa citată nu precizează ce țări au efectuat comanda.

AH-64E este livrat cu un tun M230 de 30 mm cu 1.200 de cartușe și poate fi echipat cu diferite rachete. Armamentul este adaptat, în funcție de cerințele misiunii. AH-64E poate transporta până la 16 rachete ghidate anti-tanc AGM-114R Hellfire 2. Pentru autoapărare poate transporta două AIM-9 Sidewinder, patru AIM-92 Stinger sau patru rachete aer-aer Mistral. De asemenea, poate transporta două rachete anti-radiar aer-sol AGM-122 Sidearm.

În prezent șaisprezece țări dețin elicoptere Apache. De când a fost dat în folosință primul elicopter AH-64 Apache, acestea au zburat 4,6 milioane de ore din care peste un milion în misiuni de luptă.

Aeronavele care vor fi retehnologizate vor fi livrate în prima parte a anului 2020. Din ianuarie 1984 și până în prezent Boeing a livrat peste 2.200 de Apache clienților din întreaga lume. Printre țările care dețin elicoptere Apache se numără Egiptul, Grecia, India, Indonezia, Israel, Japonia, Coreea de Sud, Kuweit, Olanda, Qatar, Arabia Saudită, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Regatul Unit.

Vezi și: Ucraina vrea să cumpere elicoptere AH-64 Apache

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel