USS Theodore Roosevelt revine pe mare după ce avioanele de vânătoare ale Chinei au intesificat 'hărțuirea' US Army

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un avion F/A-18F Super Hornet, pe portavionul american USS Theodore Roosevelt. Sursă foto: USS Theodore Roosevelt Facebook
Un avion F/A-18F Super Hornet, pe portavionul american USS Theodore Roosevelt. Sursă foto: USS Theodore Roosevelt Facebook

Portavionul USS Theodore Roosevelt revine pe mare după o perioadă în care a fost inactiv pe insula Guam, ca urmare a unui focar de COVID-19.

Potrivit unor surse militare, circa 1.100 de marinari de pe USS Theodore Roosevelt au fost testaţi pozitiv, dar peste 25% dintre aceştia sunt consideraţi vindecaţi. În prezent, focarul de noul coronavirus de pe portavion se pare că a fost combătut iar virusul e ținut sub control. Iar Pentagonul se grăbește să reia cât mai rapid misiunile portavionului, în condițiile în care China este din ce în ce mai activă în regiune.

 

China 'hărțuiește' US Army prin acțiuni de intimidare

 

Potrivit celor de la Fox News, portavionul își va relua misiunile înainte de Memorial Day, când SUA comemorează soldații americani care au murit în luptă sau în timpul serviciului militar. Americanii sărbătoresc Memorial Day în ultima zi de luni din luna mai, astfel încât USS Theodore Roosevelt e programat să revină în ape până pe 25 mai.

Sursa citată precizează, citând un înalt oficial al Pentagonului, că în toată această perioadă de inactivitate a portavionului american, China a profitat și și-a intensificat acțiunile de hărțuire asupra US Army și aliaților americani.

Astfel, într-un interviu acordat celor de la Fox, Reed B. Werner, secretar adjunct în cadrul Departamentului Apărării pentru Asia de Sud și de Sud-Est, a precizat că de la jumătatea lunii martie până în prezent avioanele de vânătoare ale Chinei au hărțuit aeronavele de recunoaștere ale SUA „de cel puțin nouă ori” în Marea Chinei de Sud. 

Dar coportamentul agresiv și provocator al Beijingului nu s-a limitat doar la hărțuiri aeriene. Werner a mai menționat că luna trecută nave de patrulă ale Chinei au hărțuit și distrugătorul american USS Mustin. 

Înaltul diplomat american și-a manifestat îngrijorarea cu privire la acțiunile Chinei. Werner a clasificat aceste acțiuni ca fiind de „intimidare”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel