USS Dwight D. Eisenhower a intrat în Mediterană. În acest moment SUA nu au niciun portavion în Golf

Darius Muresan / 09 Martie 2021 / 14:21
Portavionul USS Dwight D. Eisenhower, în timpul unor exerciții militare cu Forțele Aeriene ale Marocului, sursă foto: US Navy
Portavionul USS Dwight D. Eisenhower, în timpul unor exerciții militare cu Forțele Aeriene ale Marocului, sursă foto: US Navy

Portavionul american USS Dwight D. Eisenhower a intrat în Marea Mediterană după ce a traversat Gribraltarul.

USS Dwight D. Eisenhower a ajuns în Marea Mediterană la aproximativ două săptămâni după ce a părărsit SUA.

Portavionul american și grupul maritim naval pe care îl conduce a participat săptămâna trecută la exerciții comune cu Forțele Aeriene ale Marocului și Marina statului african. La exercițiul respectiv a participat și fregata italiană ITS Luigi Rizzo.

US Navy confirmă că USS Dwight D. Eisenhower se află în Mediterană, dar nu a oferit mai multe informații despre misiunea sa.

 

Niciun portavion american nu se află în Golf

 

USNI News subliniază că în acest moment în Orientul Mijlociu nu se află niciun portavion american, ceea ce reprezintă o anomalie dacă ne raportăm la desfășurările US Navy din Orient din ultimul timp. Sursa citată amintește că prezența permanentă în Golf a unui portavion a fost o politică a administrații Trump, în timp ce actualul secretar al apărării Lloyd Austin a anunțat că administrația Biden va reanaliza această politică și desfășurarea portavioanelor.

Șeful Pentagonului preciza pe 25 februarie că „și-ar dori ca SUA să aibă un portavion în fiecare colț al lumii, dar acest lucru nu este posibil, resursele fiind limitate”.

În acest moment, potrivit sursei citate, doar nava de asalt amfibiu USS USS Makin Island, cu avioane F-35B, se află în Golful Persic.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy