USS America, operațiuni masive de zbor în Marea Chinei de Sud

Eduard Pascu / 22 apr 2020 / 11:28

Marinarii, pușcașii și piloții repartizați pe nava de atac amfibie USS America (LHA 6) efectuează operațiuni masive de zbor în Marea Chinei de Sud, transmite Defence Blog.

Aeronave de vânătoare F-35B Lightning II, MV-22B Osprey și elicoptere CH-53E, alocate celei de-a 31-a Marine Expeditionary Unit (MEU), au efectuat operațiuni de zbor în timpul operațiunilor navale în sprijinul intereselor naționale americane din zona de operații Indo-Pacific. USS America efectuează operațiuni în Marea Chinei de Sud după finalizarea exercițiului Cobra Gold din Regatul Thailandei.

Nava face parte dintre cele șapte unități marine expediționale existente în US Marine Corps. MEU este o grupă operativă de transport aerian, cu o putere de aproximativ 2.200 de marinari.

(w670)

MEU este unic prin faptul că elementele sale de luptă, atât aeriană cât și la sol, se află sub comanda unică a unui comandant. Acest concept de grup de lucru aer-sol este conceput pentru a utiliza la maximum puterea de luptă aeriană și la sol, integrată într-o singură forță. 

MEU este o forță expediționară, capabilă să acționeze în țări străine unde nu se află baze și instalații americane. De asemenea, poate acționa combinat cu flote americane din întreaga lume. Este o forță substanțială și are un grad ridicat de mobilitate tactică, oferind în același timp putere de foc într-o zonă obiectivă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy