USNS Carson City, în apele Mării Negre. Premieră pentru Marina SUA

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

USNS Carson City (T-EPF-7), ambarcațiune desant de mare viteză a Marinei SUA a intrat în premieră în apele Mării Negre.

Carson City va efectua operațiuni de rutină în conformitate cu misiunea sa principală de a asigura transportul rapid al echipamentului militar și personalului din teatru, potrivit unui comunicat al Flotei a 6-a americane, informează ambasada SUA la București.

Carson City este primul vas de tip JHVS care traversează Bosforul și intră în apele Mării Negre.

Ambarcațiunea Marinei SUA a intrat în apele Mării Negre la trei zile după ce pe 12 august distrugătorul USS Carney (DDG-64) a intrat și el în Marea Neagră pentru o patrulare de rutină.

Amintim în urmă cu câteva zile distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem de apărare antirachetă Aegis, a intrat în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune, potrivit unui comunicat al Flotei a 6-a americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel