Primele F-35 au sosit în Europa. USAFE: Escadrila 495 Luptă, poreclită Valkyries, a început să primească primele avioane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima escadrilă de avioane de luptă F-35A a Forțelor Aeriene ale SUA din Europa, care va fi dislocată în Anglia, la Baza Aeriană Lakenheath a Royal Air Force, a început să primească primele avioane. 

Amintim că, pe 1 octombrie 2021, în cadrul Aripii 48 Luptă a Forțelor Aeriene ale SUA din Europa (USAFE), dislocată în Anglia, la Baza Lakenheath, a fost reactivată Escadrila 495 de Luptă, cunoscută sub numele de „Valkyries”.

Lakenheath a fost selectată în anul 2015 să fie prima bază militară a Forțelor Aeriene ale Statelor Unite din Europa care primește avioane de generația a cincea.

După cum precizează experţii publicaţiei The War Zone, escadrila ,,Valkyries’’ va avea în cele din urmă alocate 24 de avioane de luptă F-35A, ceea ce va reprezentă o creștere semnificativă a capacităților de luptă pentru Forțele Aeriene ale SUA din Europa.

Escadrila ar urma să aibă şi o rezervă de șase avioane F-35A, pentru ca USAFE doreşte se asigura că are întotdeauna o flotă completă de aeronave care poate fi disponibilă în orice moment.

În urmă cu câteva ore, Forțele Aeriene ale SUA au publicat mai multe imagini, dar şi un material video, care surprind momentul sosirii primelor patru avioane F-35A la Baza Lakenheath.

"Forțele noastre de coaliție se antrenează și luptă în cel mai dinamic teatru, necesitând cele mai avansate platforme [avioane de luptă n.a]", a declarat generalul Jeff Harrigian, comandantul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite în Europa.

Anterior, DefenseRomania a precizat că Escadrila 495 a fost activă în Europa tot la baza Lakenheath, în perioada 1 aprilie 1977 – 13 decembrie 1991, fiind desființată ca urmare a terminării ”Războiului Rece”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel