US Navy va semna un contract pentru nouă submarine de atac din clasa Virginia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy se află în ultma fază de negociere pentru construcția a nouă submarine de atac din clasa Virginia, cu opțiune pentru încă unul, transmite defense news.

Programul de înzestrare a US Navy cu submarine din clasa Virginia a înregistrat întârzieri cauzate de lipsa forței de muncă și de o bază de aprovizionare industrială pentru producția navelor. Contractul inițial trebuia să fie semnat până în octombrie 2018 sau cel mult la începutul anului 2019, conform documentelor de buget ale US Navy.

US Navy a confirmat într-o declarație că se află în ultimele etape de negociere pentru contract, dar nu a comunicat numărul de submarine care vor fi construite.

"US Navy a ajuns la un acord cu privire la contractul de submarine din clasa a V-a din clasa Virginia, iar până la sfârșitul anului calendaristic, US Navy intenționează să semneze contractul multianual care va aduce stabilitatea în baza industrială și economii semnificative în urma achizițiilor anuale. Contractul va realiza economii semnificative, va include îmbunătățiri importante ale armelor și va oferi stabilitate santierului naval și subcontractorilor”, a adăugat ofițerul.

Două surse apropiate Congresului au confirmat informația și au spus că acordul va fi pentru nouă submarine, cu opțiunea pentru încă una.

Vezi și: Lockheed Martin Space Systems va fabrica variante modernizate a rachetei balistice Trident II

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel