US Navy va avea zece submarine noi

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a încheiat un acord pentru construcția celui de al zecelea submarin din clasa Virginia.

Marina SUA a încheiat acordul pentru al zecelea submarin în cea mai recentă iterație de atac din clasa Virginia. Pentru asta bugetul pentru submarine a fost ajustat cu 2,4 miliarde de dolari față de contractul atribuit inițial în decembrie 2019, transmite Defense News.

Contractul inițial era pentru nouă submarine cu opțiune pentru a încă unul, ceea ce aduce costul total al contractului cu General Dynamics Electric Boat la 24,1 miliarde de dolari.

Președintele General Dynamics Electric Boat, Kevin Graney, a declarat că șantierul naval este gata să facă față provocării de a construi submarine atât din clasa Virginia, cât și din noua și mult mai mare clasă Columbia, în același timp.

"Cei 17.000 de constructori navali ai Electric Boat sunt încântați să primească comanda pentru cea de-a zecea navă Block V și sunt pregătiți să facă față provocării generale de a construi simultan clasele Virginia și Columbia", a mai spus Graney. 

”Anunțul de astăzi menține cadența de producție cu două submarine pe an, oferă continuitate și dezvoltare forței de muncă calificate și promovează stabilitatea în șantierul noastru”, a mai spus președintele General Dynamics Electric Boat.

Cel de-al 10-lea submarin din clasa Virginia V va include modulul de lansare verticală a rachetelor. Fiecare submarin va avea capacitatea de a lansa 40 de rachete.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel