US Navy, contract de 2,6 miliarde de dolari pentru rachetele APKWS II

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a acordat un contract de 2,6 miliarde de dolari către BAE Systems pentru a achiziționa noile rachete Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS II), transmite defenceblog.  

Contractul, preconizat a se încheia în anul 2025 acoperă vânzarea în câte 8-12 loturi a rachetelor Advanced Precision Kill Weapon System (APKWS II) către  guvernele din Irak, Liban , Olanda, Iordania, Afganistan, Regatul Unit, Tunisia, Filipine și Australia.

Acestea vor fi fabricate în unitățile din Hudson, New Hampshire (54%) și Austin, Texas (46%).

Racheta APKWS combină rachetele fără ghidare cu munițiile anti-blindaj, oferind eficiență față de țintele ușor blindate la un cost scăzut.

(w670)

APKWS II este o rachetă ghidată de precizie. Focarul mai mic reduce mult daunele colaterale, oferind în același timp o letalitate suficientă pentru a distruge țintele vizate.

Rachetele au trei secțiuni principale; un motor de rachetă Hydra 70, un focos polivalent M282 și unitatea de ghidare. Unitatea de ghidare permite schimbarea traseului loviturii sau atingerea țintelor în mișcare.

APKWS II adaugă la racheta actuală de 68 mm o unitate de orientare cu laser WGU-59 / B cu laser semi-activ. Racheta echipată cu sistemele de mai sus înlocuiește focosul standard de explozie puternică de 127 mm.

Vezi și: Casca Generator III va oferi piloților de F-35 orientare spațială extremă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel