Casca Generator III va oferi piloților de F-35 orientare spațială extremă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a acordat un contract în valoare de 352,6 milioane de dolari companiei Lockheed Martin pentru a fabrica noua cască Generator III, de generația a III-a, pentru piloții de avioane F-35. Noile echipamente vor fi produse în colaborare cu firma Rockwell Collins din SUA și Elbit Systems din Israel, transmite defenceblog.

Lucrările efectuate de corporație și subcontractanții săi din Fort Worth, Texas sunt așteptate să fie finalizate în decembrie 2020, potrivit unui comunicat transmis de Pentagon.

Noua cască Generator III este un element vital al capacității de luptă a avionului F-35. Tehnologia care este montată pe cască oferă pilotului informații critice pentru misiune, prin afișajul de pe vizieră; rezolvă probleme de potrivire, confort și comoditate și fuzionează cu setul de comunicații de ultimă oră și senzorii de pe F-35 pentru a forma o imagine clară a mediului de operare - oferind piloților conștientizarea situației și un avantaj decisiv în misiuni.

Cel mai recent model Generation III se ajustează pe baza nevoilor individuale ale pilotului, în timp ce vechile căști F/A-18 sunt rigide, grele și necesită upgrade-uri manuale.

Site-ul Rockwell Collins a transmis că interfața de generație III a Sistemului de afișare montat pe cască F-35 Generator III oferă piloților un acces intuitiv la cantități vaste de informații despre zbor, tactici și senzori pentru o conștientizare avansată a situației, precizie și siguranță.

Interfața servește ca principal sistem de afișare al pilotului, iar funcțiile virtuale le permit piloților să vadă prin partea de jos a fuselajului sau direct către o țintă. Cu o afișare neîntreruptă a informațiilor de zbor și a datelor despre senzori, pilotul experimentează o orientare spațială extremă, țintirea armelor superioare și superioritate tactică - atât ziua cât și noaptea.

Vezi și: Raytheon va fabrica un prototip de armă electromagnetică pentru distrugerea dronelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel