US Navy a transformat submarinul nuclear USS La Jolla într-o navă școală

Eduard Pascu / 13 noi 2019 / 15:55

US Navy a anunțat că șantierul naval naval Norfolk a finalizat cu succes conversia USS La Jolla (SSN 701) dintr-un submarin de atac într-o navă școală cu propulsie nucleară, transmite defence blog.

Submarinul USS La Jolla este prima dintre cele două nave de pregătire de generație viitoare convertite la Norfolk Naval Shipyard (NNSY) pentru a deveni platforme de formare a marinarilor la unitatea de formare a US Navy din Charleston, Carolina de Sud. Al doilea, care va avea aceeași soartă, USS San Francisco (SSN 711), se află la NNSY din ianuarie 2017.

„Transformarea USS La Jolla într-o navă de antrenament reprezintă o investiție mare în viitorul US Navy și un angajament pentru performarea flotei”, a declarat ofițeul comandant John C. Smith.

Întrucât este prima conversie Marine Traning School (MTS) care a avut loc vreodată la NNSY și prima în aproape 30 de ani, efortul s-a dovedit, în multe privințe, similar  pentru construirea unei nave dintr-o nouă clasă. În timpul conversiei sale, La Jolla a suferit două tăieturi complete de coca, care au separat barca în trei bucăți. Reciclarea secțiunii centrale și adăugarea a trei noi secțiuni au lungit nava cu 23 de metri. 

Alături de USS San Francisco, La Jolla este are echipamente moderne pentru a permite operatorilor de flotă înaltă calificare și pentru a fi complet capabili cerințelor secolul XXI", a mai spus ofițerul comandant John C. Smith.

Vezi și:  US Navy va semna un contract pentru nouă submarine de atac din clasa Virginia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy