US Navy a transformat submarinul nuclear USS La Jolla într-o navă școală

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că șantierul naval naval Norfolk a finalizat cu succes conversia USS La Jolla (SSN 701) dintr-un submarin de atac într-o navă școală cu propulsie nucleară, transmite defence blog.

Submarinul USS La Jolla este prima dintre cele două nave de pregătire de generație viitoare convertite la Norfolk Naval Shipyard (NNSY) pentru a deveni platforme de formare a marinarilor la unitatea de formare a US Navy din Charleston, Carolina de Sud. Al doilea, care va avea aceeași soartă, USS San Francisco (SSN 711), se află la NNSY din ianuarie 2017.

„Transformarea USS La Jolla într-o navă de antrenament reprezintă o investiție mare în viitorul US Navy și un angajament pentru performarea flotei”, a declarat ofițeul comandant John C. Smith.

Întrucât este prima conversie Marine Traning School (MTS) care a avut loc vreodată la NNSY și prima în aproape 30 de ani, efortul s-a dovedit, în multe privințe, similar  pentru construirea unei nave dintr-o nouă clasă. În timpul conversiei sale, La Jolla a suferit două tăieturi complete de coca, care au separat barca în trei bucăți. Reciclarea secțiunii centrale și adăugarea a trei noi secțiuni au lungit nava cu 23 de metri. 

Alături de USS San Francisco, La Jolla este are echipamente moderne pentru a permite operatorilor de flotă înaltă calificare și pentru a fi complet capabili cerințelor secolul XXI", a mai spus ofițerul comandant John C. Smith.

Vezi și:  US Navy va semna un contract pentru nouă submarine de atac din clasa Virginia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel