US Navy a scos din uz submarinul USS Pittsburgh

Eduard Pascu |
Data publicării:

Submarinul USS Pittsburgh a fost scoz din uz după 35 de ani de activitate, transmite defence blog.

La Muzeul Naval Keyport a avut loc o ceremonie de retragere din uz a submarinului de atac rapid din clasa Los Angeles, USS Pittsburgh (SSN 720). La eveniment au participat foști și actuali membrii ai echipajului submarinului pentru a sărbători cei 35 de ani de serviciu ai navei. 

USS Pittsburgh a plecat în ultima sa misiune pe 25 februarie 2019 efectuând un tranzit arctic. Apoi nava a ajuns la Bremerton, pe 28 mai 2019, pentru a începe procesul de inactivare și dezafectare.

USS Pittsburgh este a patra navă a US Navy care a fost numită după orașul Pittsburgh. Misiunea navei a fost să caute și să distrugă navele și submarinele inamice și să protejeze interesele naționale ale Statelor Unite. Cu o lungime de 109 metri și un deplasament de 6.900 de tone, USS Pittsburgh transporta torpilele Mark 48 și rachetele Tomahawk Land Attack.

Vezi și: US Navy a acordat cel mai mare contract pentru construirea de submarine din clasa Virginia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel