US Navy a reluat desfășurarea de nave în Pacific

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

După 18 luni de pauză, marina militară americană a reluat desfășurarea de nave în Oceanul Pacific. Prima navă care a ajuns în Filipine a fost nava de tip Littoral, USS Montgomery.

Marina americană a reluat desfășurările de peste mări ale navelor de luptă de tip Littoral. Potrivit unui comunicat al comandamentului Logistics Group Western Pacific (CLWP), USS Montgomery a sosit sâmbătă sâmbătă în orașul Davao din Filipine, pentru o vizită la port, în cadrul primului marș al acesteia.

Comandantul al USS Montgomery, Edward A. Rosso a declarat că este o onoare să aibă ocazia să viziteze unul dintre cei mai vechi aliați din SUA din regiunea Indo-Pacific.

"Echipajul meu și cu mine așteptăm cu nerăbdare să vizităm orașul Davao", a spus Rosso. "Vizitele la port ne permit să demonstrăm angajamentul nostru față de securitatea maritimă în regiune, consolidând în același timp relațiile cu prietenii, partenerii și aliații noștri".

Vizita la Davao a fost primul indiciu al reluării implementărilor LCS, fără a fi anunțat oficial plecarea lui Montgomery de la portul de origine din San Diego. Nava va fi cea de-a patra LCS care se va desfășura în regiune, din 2013, 2014 și 2016. Vor urma USS Freedom (LCS-1), Fort Worth (LCS-3) și Coronado (LCS-4).

Șeful Oficiului pentru Afaceri Publice al CLWP, Sean O'Riordan, a confirmat că Singapore va continua să servească drept centru principal de întreținere pentru navele LCS detașate în regiune. Singapore a acceptat să găzduiască până la patru LCS desfășurate prin rotație, iar implementările anterioare pentru LCS vor folosi ca bază principală facilitățile din Singapore Changi Naval Base.

Desfășurarea lui Montgomery în regiune este prima realizată de un LCS de când Coronado sa întors la San Diego la sfârșitul anului 2017 și confirmă astfel că astfel de desfășurări vor fi reluate în acest an.

Vezi și: SUA vor apăra Filipinele în cazul unui atac în Marea Chinei de Sud. Avertisment direct către Beijing

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel