US Navy a primit primul avion F/A-18E/F Super Hornet modernizat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a fost recepționat primul avion F/A-18E/F Super Hornet care a trecut prin procesul Service-Life Modification, transmite Jane.

Avionul F/A-18F, cu două locuri, face parte din Escadrila de vânătoare 106 „Gladiators”. El a intrat în serviciu pentru prima dată în 2004 și a fost primul dintre cele „peste 450” de avioane Super Hornet care vor fi modernizate până în 2033.

Boeing anunță că această modernizare va prelungi durata de viață a avionului cu 7.500 de ore de zbor. Planurile de modificare viitoare vor permite avioanelor să zboare 10.000 de ore și să încorporeze noile capabilități Block 3.

Lucrările pentru programul Service-Life Modification (SLM) au început la uzina Boeing din St Louis în aprilie 2018. În prezent, alte 15 avioane Super Hornet sunt în diferite stadii de lucru. Cel de-al doilea avion care urmează să fie livrat către US Navy va sosi mai târziu în această lună, iar al treilea în aprilie.

US Navy are în dotare 573 de avioane Super Hornet. Pe parcurs, toate avioanele din dotarea US Navy vor trece prin procesul de modernizare, iar toate aeronavele comandate după 2022 vor fi la standardele SLM Block 3.

Vezi și: Primul zbor în tandem cu un F/A-18 Super Hornet upgradat 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel