US Navy a prelungit durata de viață a avioanelor F-16 prin programul FalconUp

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că mai multe aeronave F-16A Fighting Falcon au finalizat programul de modernizare fiindu-le astfel prelungită durata de viață, transmite defence blog.

Upgrade-ul FalconUp a extins cu peste 500 de ore durata de viață și oferă baza de plecare pentru a încorpora programul Falcon Star, care adaugă alte 3.750 de ore suplimentare la durata de viață a aeronavei.

„Actualizarea FalconUp include îmbunătățiri structurale care prelungesc durata de exploatare a aeronavei de la 3.665 ore la 4.250 ore. Au fost instalate kituri pe 10 aeronave ale US Navy care le-au îmbunătățit și consolidat structura internă”, a spus căpitanul Ramiro Flores, managerul programului PMA-226

„Actualizarea permite US Navy să dețină avioane pregătite pentru misiune, prelungind viața operațională a F-16A până în 2025”, a mai spus Ramiro Flores.

Programul de prelungire a vieții avioanelor, PMA-226 se aplică mai multor tipuri de aeronave cum ar fi: F-5, F-16, T-38, H-72, X-26, U-6, NU-1B, O-2, OH-58C, T-2, H-2, H-3 și A-4.

Vezi și: Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel