US Navy a lansat la apă noua navă din clasa Freedom, USS Cooperstown

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Navy a anunțat că la șantierul naval Fincantieri din Marinette, Wisconsin a fost lansată la apă navă USS Cooperstown, transmite defence blog.

Nava USS Cooperstown a fost lansată la apă pe 19 ianuarie. Aceasta este o nouă navă din varianta Freedom, care a fost concepută pentru a oferi viteză și capabilități crescute pe măsură ce misiunile pe care le servește evoluează.

Nava cu număr penant 23 este o navă de război mică, polivalentă, concepută pentru a acționa aproape de țărm.

Varianta Freedom este condusă de Lockheed Martin iar varianta Independence este condusă de Austal SUA. În prezent sunt în construcție 12 nave din ambele variante.

Littoral Combat Ship este o clasă de nave modulare, reconfigurabile, cu trei tipuri de pachete de misiune, inclusiv război de suprafață, contramăsuri de mină și război antisubmarin. Navele sunt responsabile susținerea misiunilor în apropierea țărmurilor dar pot acționa și în largul mării.

Vezi și: O nouă navă din clasa LCS, varianta Independence, primește botezul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel